Fauteuil

Al een tijdje hadden we boven een fauteuil staan met lelijke bekleding (zwart met witte strepen), en al een tijdje wil ik beneden in de serre een fauteuil (met voetenbankje) om lekker te kunnen lezen of haken. ūüėÄ
Nadat we een middagje op fauteuiljacht zijn geweest en twee kanshebbers hebben gevonden, waarvan de ene niet zo lekker zat en de andere wel heeeeel erg duur was, besloot ik op zondagochtend om dan maar een nieuwe hoes voor de fauteuil met lelijke bekleding te maken.
En nog een change of plans… bij nader inzien staat zo’n fauteuil leuker in de woonkamer en hebben we de meubels omgegooid.

Na een hele dag in de stofjes: oude hoes uit elkaar halen, overtekenen op stof, uitknippen en inelkaar zetten, een¬†kussen maken waarbij de rits aan de voorkant kwam (tsja, het was al laat en ik was moe¬†en eigenwijze ikke wilde toch echt die avond nog in de fauteuil zitten… ūüėČ ), dus gisteren het kussen maar weer losgehaald en opnieuw en nu goed inelkaar gezet, nog een kussenhoesje gemaakt, een poging gedaan tot alle kreukels eruit te strijken, is ie nu af!

Tadaaa…

De stof die ik heb gebruikt, is eigenlijk te dun voor een hoes, maar op zich ziet het er niet slecht uit, toch?! Beetje kreukelig hooguit.
Verder had ik niet genoeg stof in 1 dessin, dus hij bestaat uit maar¬†liefst 4 kleuren… 1 met bloemetjes, 1 lavendelkleurige¬†en 2 kleuren lila (aan de zijkanten). Past best goed bijelkaar hoor!
Is het gewoon een lapjesfauteil geworden. ūüėČ

Nu nog een voetenbankje maken en dan kan ik genieten met een theetje en een haakseltje.
En mochten we dan nog een andere¬†mooiere fauteuil tegenkomen, dan kan deze naar de serre, of naar¬†boven. Wat vriendlief volgens¬†mij wel een goed idee vind, want hij is gematigd enthousiast over deze. Terwijl¬†de stoel toch elke keer bezet is als ik¬†erin¬†wil zitten… en dan niet alleen door het hondje… ūüėȬ†

Ben weer benieuwd naar jullie reacties! ūüėÄ

9 reacties op “Fauteuil

 1. Je hebt een geweldig eigen “(zit)hoekje” gecre√ęerd! Veel zit- haak- theedrink plezier!

 2. Eerlijk gezegd vind ik de stof niet zo mooi.
  maar wel knap dat je het aan durft om een stoel over tetrekken.

  Hoop dat je er veel plezier van hebt.

 3. wat een leuk hoekje heb je gemaakt
  Geweldig die stoel .leuk die kleuren

  Groet Geertje

 4. Hij is helemaal jou.. en helemaal √† la Provence! Prachtig!! Knap hoor! Jeetje, wat een werk!!! nu nog even uitproberen en dan is hij helemaal ‘goedgekeurd’ ūüėČ knuf! Nancy

 5. Pingback: Granny square kussen & love seat « Nicollie.nl :: Nicollie's ~Nicx for short~ Blog ::

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s