Overpeinzingen: shopje!

Zo af en toe komt de gedachte in me op om een shopje te beginnen, meestal lukt het me aardig om die gedachte weer te verdringen. 😉

Maar eigenlijk, heel stiekem, zou ik best een professioneel webwinkeltje willen hebben waar ik een salarisje mee kan verdienen.
De moeilijkheid is alleen dat ik niet weet waarin; buttons hebben niet zo’n grote afzetmarkt 😉 en mijn portemonneetjes ook niet (helaas 😉 ).
Het liefst zou ik iets zelfgemaakts verkopen waar veel vraag naar is, want ik denk dat het heel moeilijk is om met de verkoop van materialen een rendabel shopje te hebben.
(Als ik een shopje met materialen zou willen hebben, dan het liefst een viltwinkeltje! 😀 )

Het zit nl. zo, momenteel werk ik parttime op een basisschool,  maar dat is (helaas) vrijwillig. En in het kader van je-nog-enigszins-een-beetje-onafhankelijk-voelen 😉 is een parttime salarisje wel leuk.
Af en toe twijfel ik ook wel of ik niet een gewoon parttime (betaald) baantje wil hebben, maar ook die liggen niet voor het oprapen. En dan wil ik dat natuurlijk wel in combinatie met school, want daar word ik helemaal gelukkig! (Vergelijkbaar met wanneer ik in mijn kralenkamertje of stofjeskamer aan het spelen ben 😀 ).

Jullie zullen wel denken, waarom zet ze nu deze diepe zieleroerselen op haar blog?!
Nou, ik hoop natuurlijk op input van jullie! 😀 (Bemoedigende woorden zijn ook welkom! 😉 )
Hebben jullie een superidee waarmee ik rijk kan worden 😉 een leuk shopje van kan maken?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Advertenties

16 reacties op “Overpeinzingen: shopje!

 1. het is wel zo dat mensen toch steeds op zoek zijn naar originele kadootjes,niets dat je in grootwarenhuizen kan vinden of in ikea ofzo,want daar kan iedereen aanraken!Je zou ergens parttime moeten kunnen terecht kunnen,zodat je vb inkomsten van onderwijs én van je winkeltje kan hebben!Heb je geen vrienden die een winkel hebben,kunnen die dan jouw spulletjes verkopen?!Zodat je niet alleen internetshop hebt!Leuk om dingetjes eens te kunnen vastpakken in het echt,zet aan tot kopen!Voorstellen voor spulletjes?!Jouw buttons,kaartjes,zakjes,…al jouw creatieve ideetjes,moest ik ze hier zien in een winkeltje,ik kocht ze!!!

 2. Ik kan natuurlijk een clubje oprichten van portemoneetjes-verslaafden, ik weet er al één. 😀

  MIsschien is de combi van door jou gemaakte spullen en leverancier van materialen een goeie combi. En ik denk zeker ook dat stationary by Nicx het goed zal doen.

  DIY-pakketjes voor alle dingen die je maakt, stof én papier.

  Ik word klant dat weet ik zeker, maar of dat genoeg is???

  Vind het wel een super idee! 🙂

  Lfs, Lies

 3. Idd een leuk idee! En ook de dingetjes die je maakt erg leuk, maar idd lastig om zoiets rendabel te maken. Misschien de handmade knuffeltjes ook invoeren. Altijd leuk als kraamcadeautjes 😉
  Of misschien vind je dat wel helemaal niks hihi! Maar handig, dat ben je zeker, dus ik hoop dat je idee gaat slagen!

 4. ja daar zeg je me wat, pfff een ideetje is niet zo makkelijk, men zegt tegen mij ook zo vaak om mijn spulletjes te verkopen of om workshops te gaan doen, maar waar haal je de tijd vandaan. Een hobbie is iets anders dan handel!
  Maar waaro probeer je niet eerst iets te gaan verkopen via marktplaats en eens kijken hoe dat gaat lopen. Kan je dat steeds meer gaan uitbreiden en als het lekker loopt, kan je vanzelf een winkeltje gaan beginnen.
  succes ermee en hou ons maar op de hoogte!

 5. same dream, same question…

  en andere nicole hierboven:
  iemand die iets van jou in zijn winkel zet, wil daar aan verdienen. je producten worden dan veel te duur. als jij 10 euro voor iets wil vragen, en er daarmee dan misschien maar een paar euro aan verdient, moet het voor 20 verkocht worden. niet te doen dus, helaas!

 6. goh, ik heb een “leukedingen” echte winkel en zit even te denken. lastige is dat als je natuurlijk in winkel gaat verkopen het lastig is om er zelf ook nog op te verdienen aangezien een winkel het ook niet voor niks doet. ik koop soms ook in van mensen met webwinkel om zo iets leuks, anders te hebben. maar liefst dan kant en klare dingen die je zo kunt ophangen ofzo. en ik leg ook wel spullen neer van andere mensen maar dan niet op inkoopbasis maar op verkopen=afreken

 7. Ik ken het gevoel wat jij nu hebt,zo heb ik ook gezeten. Uit ervaring kan ik je inderdaad vertellen dat de buttons niet aanslaan. Zoals hierboven al is gezegd, er zijn genoeg mensen die op zoek gaan naar een uniek cadeautje of hebbedingetje. Maar ja, vind maar eens net dat ene wat dan ook echt aanslaat. Het is en blijft moeilijk. Misschien dat je eerst eens een gratis webwinkeltje moet proberen in combinatie met je blog en Marktplaats. Succes met het overwegen!

  Groetjes!

 8. Ik snap je overpeinzingen, loop ik al 4jr mee, dat ik eigenlijk shopje zelf wil beginnen, toen dacht ik nog in home decoration dingen, maar die winkeltjes zijn inmiddels ook met paddestoelen de grond uit gerezen.
  Toch denk ik dat je een combi kan maken, idd bv vilt winkeltje en sieraden, want zeg nou zelf, je maakt hartstikke mooie sieraden en dan zou ik zeer zeker de zilveren sieraden blijven doen. Een klant heb je dan al, hahahaha!

  Denk bv aan leuke lieve geschenkjes……ik vind t persoonlijk altijd wel leuk om iets speciaals aan iemand cadeau te doen.
  Feitelijk kun je dan nog wel steeds de buttons behouden, de portomonaies enz….alleen moet je iets bedenken waar door het een super leuk geschenkje wordt, iets speciaals voor groot en klein.
  Want denk ook vooral aan de kinderen. Ik weet nog wel toen ik jaar of 12 was dat ik het hartstikke leuk vond om iets speciaals te krijgen, gewoon iets wat niet super duur was, maar wel helemaal van je zelf.

  Promoot bv met verschillende stofjes, dat je op verzoek hiervan een portomonaie of etuitje of zakje…weet ik het kan maken. Of misschien setje oorbellen, maar wel gelijk als een heel leuk cadeautje verpakt en laat dan dan ook zien in je webwinkel…..ik denk echt wel dat hier meer vraag naar is…..hou een poll….en probeer reacties los te krijgen…wat men leuk vind….succes! maar blijf je droom houden hoor en geloof er in. Dan wordt het misschien nog niet morgen, maar misschien over een jaar.

  liefs monique

 9. Tja dat is inderdaad een twijfel geval! Maar is het niet een idee om net zoiets te beginnen als paper-and-string? Dat je kant en klare dingetjes verkoopt als bijverkoop en daarentegen materiaal verkoopt als hoofdverkoop. Je kan dan pakketjes maken met van alles erin. Van die leuke doosjes met verschillende lintjes. Cadeaupakketjes, hierbij kun je denken aan een doosje of een zelfgemaakt zakje met leuke verrassingsartikelen erin (buttons, lintjes, stofjes, knopen e.d.)

  Ik vind het zelf ook vrij lastig, maar een winkeltje hierin is wel erg leuk! En zeker dat je daarmee aan mij een goede klant zult hebben, helemaal als je met vilt gaat beginnen 😀 I love vilt!

  Succes ermee en ik hoop dat je eruit komt met alle reacties!

  Liefs Romana

 10. Tjee, lastig….
  Bij een Nicx webwinkeltje zou ik me leuke stofjes voorstellen, lintjes, knoopjes, zelfmaakpakketjes, buttons, lieve hebbedingetjes (en vooral een hele goeie service en een “jippie-gevoel” bij het uitpakken), maar of je daar rijk van wordt?? Je bent dan één van de velen en voor je je investering er dan uit hebt…
  Ik ben vorig jaar een dierenpension begonnen en voor ik met winst draai, dan zijn we wel een poosje verder. Maar dat klanten tevreden weer naar huis gaan, dat geeft zo’n goed gevoel. Eigenlijk denk ik dat je een webwinkeltje, (net als mijn pension) moet beginnen omdat je het leuk vind, niet direct voor een leuk salarisje, dat moet groeien denk ik.
  Ik wens je hoe dan ook heel veel succes!!

  Groetjes Audrey

 11. Hoe herkenbaaaaaaaaaaaaaar en ideetjes te over, maar allemaal marginale marges…….als ik het gat in de markt denk te hebben gevonden zal ik het met je delen………

  Vooralsnog ben ik wel een beetje blij dat je dat shopje nog niet hebt, want het gebrek daaraan resulteerde wel in je leuke berichtje….En dat heb ik met een smile op mijn gezicht gelezen…..Dus dank daarvoor

 12. Hallo Nicole,
  Ik ben naar je op zoek om een leuke stempel bij je te kopen….maar waar ik ook op klik : geen stempels te vinden!
  Vorig jaar heb ik een stempel bij je gekocht, omdat mijn dochter zelf kaarten maakt : en nu is e een vriendin die ook een stempel wil…. zo’n stempel van “handmade by”….
  verder heb je hier natuurlijk een hartstikke leuke blog!
  ik ben zelf pas een webwinkel begonnen : kijk maar op http://www.microvezelspecialist.nl …ik ben daar tevens nog op zoek naar leuke collega’s !
  als je zelf goedkoop een webwinkel wilt maken ( kost even tijd) maar dan heb je ook wat ( kost 19,95 p.mnd) kijk dan eens op mijnwebwinkel.nl
  Ik wens je in ieder geval nog veel su6! groetjes Astrid

 13. Hey Nicole,
  Mijn advies…lekker voor de hobby houden 😉 Jaren geleden begon ik ook eerst uit hobby en toen een “echt” professioneel bedrijfje ( naast gezin en baan ) , De kosten die je maakt voor kvk, boekhouder, opslag, en alle overige extra kosten lopen aardig op..uiteindelijk ging ik dus ook inkopen bij groothandels en dat weer doorverkopen omdat het anders niet uitkan…maar toen kwam ik juist niet meer toe aan lekker dingen ontwerpen en maken !
  Juist datgeen wat ik zo leuk vond !
  En toen heb ik de knoop doorgehakt( na heel veel dubben enzo) en ben gestopt. ik wilde weer dat mijn hobby een hobby werd ter ontspanning want die was me …toch een beetje afgenomen voelde het…ik had er geen plezier meer in.
  Ik ben alsnog een eigen bedrijf begonnen maar dan niet in mijn spulletjes waar ik mijn ziel & zaligheid in leg maar in iets anders waar ik wel mijn creativiteit in kwijt kan maar waar ik wel een goed inkomen uit heb 🙂
  Langzaamaan is mijn liefde voor handgemaakt weer helemaal als vanouds en geniet ik gewoon weer van het maken, van het proces…in al zijn eenvoud …zonder vooraf te moeten denken of iemand het zou willen kopen of wat ik ervoor zou moeten vragen…
  Ik maak voor mezelf, voor mijn blijdschap , niet meer en niet minder…
  En dat is een heerlijk gevoel! Ik vind het leuk als iemand mijn spulletjes leuk vind en iets wil kopen of ruilen en blij wordt van al dat moois…maar verkopen is niet het doel 🙂
  Hoop dat je wat aan mijn mail hebt enne….kijk ff op mijn blog…geinspireerd door Trippel & Trappel heb ik met de kerst een heel lief vriendje voor mijn jongste dochter(6) gemaakt….Al verlangt hij wel eens naar broertjes als Trippel & Trappel zoals je op de foto ziet …

 14. Al lijkt een shop zo mooi, geloof mij het niet altidj even gemakelijk. Het opzetten van een shop is het minste werk, echt geloof mij.

  Het probleem is dat je klanten naar je site moet krijgen. Hiervoor moet je dus zorgen dat je website vindbaar is op internet. Op hoe meer websites jou link naar je webshop staat hoe hoger je zou kunnen komen in de google lijst.

  De pagerank van je website is erg belangerijk, als je weet dat ik nu een maand echt los ben en inmiddels 540 links naar mijn website heb blijf ik maar op een pagerank 0 staan.

  Gebruik twitter, hyves en facebook om daarmee ook klanten te trekken. Hierdoor krijg je wel verkopen weet ik nu uit ervaring.

  Een andere oplossing zou kunnen zijn om je producten in een webshop te laten aanbieden. Hiervan hebben wij er inmiddels ook een paar van. Sieraden makers die geen shop hebben en wel willen verkopen.

  Al met al lijkt een shop heel mooi maar heeft ook veel nadelen en dan heb ik nog niet eens over de kosten gesproken. (hosting, kvk, SSL certificaat, webdesign(indien je dat niet zelf kunt) en ga zo maar door.

 15. Pingback: Binnenkort een nieuwtje… « Nicollie's ~Nicx for short~ Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s